Recente berichten

Pagina's: [1] 2 3 ... 10
1
Muziek, artiesten en optredens / Re: Welke muziek staat er nu op ?
« Laatste bericht door Jeronimo Gepost op Vandaag om 19:08:33 »
Danny Ben Israel ‎ Bullshit 3 (LP, 1970/2018 lim. edition reissue, Israel). Psych rock. Onverwachte kwaliteit.https://www.youtube.com/watch?v=XqSNhduoi88 Album
2
Grand Cafe / Re: Wat hebben we vandaag gedaan?
« Laatste bericht door minplus Gepost op Vandaag om 19:06:47 »
Tien meter hulsthaag geplant.

Balkon nu vol?
3
Muziek, artiesten en optredens / Re: Welke muziek staat er nu op ?
« Laatste bericht door Jeronimo Gepost op Vandaag om 19:02:00 »
Dead Can Dance
Dionysus
Heerlijk album.
"Moments like these lift Dionysus way above the dusty academic exercise that a two-act reflection on the cult of a Greek god could be. That the album addresses such lofty concepts is admirable. That it does so in a work of visceral, accessible music that rewards surface listening and prolonged exploration is doubly so. This is music of grandeur and grand humanity."
--Pitchfork

Amen.
4
Grand Cafe / Re: Tjongejongejonge....
« Laatste bericht door seoman Gepost op Vandaag om 18:53:50 »
Ik heb ook een tijdje met een Raspberry Pi+ gespeeld, met een sbooster voeding. Werkte prima en klonk uitstekend. Nu een intel NUC met USB.

Dat is al een stuk interessanter (voor mij).
Die zevende generatie is zelfs bij de tijd. HDMi 2.0a, M2 sloten.
Mocht ik ooit nog een media platvorm willen bouwen dan ga ik dit zeker onderzoeken.
Zeker de versie met 2 display aansluitingen. 1 bedien (touch)scherm en 1 media scherm. De een naast je de ander is de TV.
Met een formaat van de gemiddelde settopbox en niet met kodie etc of smartapps hoeven werken :)   
5
Muziek, artiesten en optredens / Re: Welke muziek staat er nu op ?
« Laatste bericht door a.b. Gepost op Vandaag om 18:45:55 »
Maneater (Extended Club Mix) (Extended Club Mix)
Hall & Oates, Sara Allen
Extended Mixes
6
Grand Cafe / Re: Tjongejongejonge....
« Laatste bericht door a.b. Gepost op Vandaag om 18:32:21 »
Ik heb ook een tijdje met een Raspberry Pi+ gespeeld, met een sbooster voeding. Werkte prima en klonk uitstekend. Nu een intel NUC met USB.
7
Grand Cafe / Re: Wat hebben we vandaag gedaan?
« Laatste bericht door geerd Gepost op Vandaag om 18:19:00 »
ik heb dat 1 keer gedaan film fia de versterker fia de tv klinkt al niet maakt de versterker alleen maar een grotere rommel van  ;D ;D
8
Grand Cafe / Re: Andere kijk op..
« Laatste bericht door amp Gepost op Vandaag om 18:15:47 »
Duidelijk.

Ik denk dat het Venus-oppervlak aan de ene kant niet veel kans krijgt straling af te geven vanwege de enorme dichtheid van de atmosfeer die op het oppervlak drukt; aan de andere kant heeft de energie door de hogere temperatuur dan weer meer kans om niet in geleiding over te gaan en dus als straling uit te treden.
Maar hoe beide vormen van energie-overdracht zich onderling verhouden............?

Voor het oppervlak van Venus heeft de CO2 een andere betekenis dan op aarde vanwege het feit dat de eventuele straling vanaf het Venus-oppervlak een andere samenstelling heeft qua golflengten en dus niet  of veel minder passen op de absorptiespectra van de CO2.....

Maar los van dit soort verschillen vraag ik me af of het wat uitmaakt of de energie-afgifte door het oppervlak van een planeet met een dampkring, vergelijkbaar met die van de aarde, plaatsvindt door al dan niet aanwezige afgifte van straling.
Natuurlijk, zou deze straling ongehinderd door de atmosfeer heen kunnen fietsen richting heelal, dan is dat een ander verhaal.
Maar de straling wordt met een dergelijke atmosfeer als die van de aarde geabsorbeerd en daar is geen CO2 voor nodig.
Het energietransport vanaf het aardoppervlak lijkt mij tot op grote hoogte er een die volkomen door convectie wordt bepaald en waarbij interne lokale straling onmiddellijk overgaat in convectie door intermoleculaire of intramoleculaire absorptie.
Naarmate de druk afneemt op nog grotere hoogten zal de convectie steeds meer overgaan in straling en dat zal in alle richtingen gebeuren.
Gedeeltelijk zal de straling richting aarde gaan op die hoogten, maar zal niet het aardoppervlak kunnen bereiken omdat het onderweg naar beneden door de dichtere luchtlagen weer wordt geabsorbeerd.
Deze terugstralingscomponent is niet een alleen maar van intramoleculaire herkomst maar overwegend van intermoleculaire.
Het maakt niet uit wat de herkomst hiervan is lijkt mij, dus speelt bv de CO2-concentratie geen rol.
Zou nl de intramoleculaire absorptie/emissie door CO2 er niet zijn, dan komt deze wel voor rekening van de intermoleculaire absorptie/emissie door de andere gassen zoals stikstof en zuurstof.

Nu kan ik me indenken dat in ijlere luchtlagen op grote hoogten geen of weinig intermoleculaire absorptie meer plaatsvindt, maar nog wel juist intramoleculaire door bv CO2!
De mate waarin dit laatste plaatsvindt is weliswaar klein doordat er in die ijle luchtlagen veel minder CO2-molculen zijn (bij gelijke ppm).
Maar als de CO2 in die luchtlagen toeneemt zou dit misschien toch wel tot een vertraging in het energietransport kunnen betekenen richting heelal waardoor de temperatuur in lagere luchtlagen toeneemt totdat de boel weer in thermisch even wicht komt.
Blijven we de CO2 verhogen, dan blijft de atmosfeer voortdurend op weg naar een thermisch evenwicht, m.a.w., we hebben dan een voortdurende verhoging van de temperatuur..........!
Misschien is dit toch wel aan de hand en zijn het de oceanen die de afgelopen 2 decennia extra warmte hebben opgeslagen.......

ik zou me dus kunnen voorstellen, dat in zekere lagen van de atmosfeer, infrarood-actieve stoffen zoals CO2 toch wel een rol kunnen spelen in het energietransport.
Dan zou het niet eens gek zijn om zulke stoffen broeikasgassen te noemen omdat deze gassen weliswaar geen laag vormen, maar wel een rol spelen in een bepaalde laag van de atmosfeer.....
Deze rol wordt dan eigenlijk niet door deze gassen zelf gespeelt, maar door de afname van de intermoleculaire absorptie/emissie tov de intramoleculaire door de afname van de druk.

@edit-1
Nu ga ik dit laatste toch weer tegenspreken, want in de luchtlagen waarin zoiets zou spelen zoals ik hier op het laatst stel, is de temperatuur zoveel lager dat de straling qua golflengte niet meer past in de absoroptiebanden van CO2 - of in ieder geval veel minder...?
Maar eens even hier naar kijken....

@edit-2
Nee, bij zulke temperaturen komen we met de straling qua golflengte voorbij de absorptieband van CO2.
We zitten dan wel vet in de absorptieband van waterdamp!
Ik kan de rol van CO2 maar niet vinden dus......
9
Grand Cafe / Re: Tjongejongejonge....
« Laatste bericht door seoman Gepost op Vandaag om 18:10:38 »
Gewoon een Raspberry Pi nemen en er een externe SDD aanhangen. Heb ik hier ook.
Remote bedienen met Webmin.

Haal je dan wel de volle snelheden uit die SSD qua communicatie-interfaces?
tuurlijk ;)
Kijk als je iets wil draaien als een DNLA server dan is een arduino euh RPi het spul.
Het is niks het hoeft niks te kunnen en je hoeft er niks van te verwachten.
Email moet ook geen enkel probleem zijn.

Het is een leerplatvorm!!
Je kunt een gameboy nog ombouwen tot dit soort basale functies. Nu is de Rpi iets makkelijker want daar zit ethernet voor ingebakken in.

Een nas van om het even merk, moet je vullen met disks en dan instellen. Klaar en dan heeft het een bepaalde functionaliteit/veiligheid en betrouwbaarheid. 
10
Grand Cafe / Re: Wat hebben we vandaag gedaan?
« Laatste bericht door jpio Gepost op Vandaag om 18:03:55 »
Ik heb eea (ook) via een versterker lopen van 150w aan 8 ohm maar wilde de bestaande tv speakerset uitbreiden met een subwoofer oid en dat kan dus kennelijk niet. Voor normaal dagelijks gebruik heb ik die dikke amp niet nodig. Als er films bekeken worden gaat de dikke amp wel aan en dan is er ook meteen een sub die meedoet.
Pagina's: [1] 2 3 ... 10