Recente berichten

Pagina's: [1] 2 3 ... 10
1
Grand Cafe / Re: Welk merk auto rijden de forum leden
« Laatste bericht door Opa Spylac Gepost op Vandaag om 23:10:15 »
Tjsa, je kunt rare dingen meemaken in vage landen. Zo viel ik zowat uit mijn auto van verbazing toen ik ergens in 2005 een kudde Ferrari's voorbij zag komen terwijl ik net door Belgrado reed. En niet een paar of zo, maar een stuk of 20.

Dat zal toch wel wat harde plassertjes veroorzaakt hebben bij de Shell benzinepompbedelzigeunertjes die daar in de struiken verborgen liggen, te wachten totdat jij uit je auto stapt en je tankklepje opent. Ik kon toen nog net op tijd de auto weer inspurten en heel hard wegrijden, alhoewel ik niet helemaal zeker ben bij welke verkeersdrempel ik de laatste die zich aan de achterbumper had vastgegespt ben kwijtgeraakt...
2
Buizen en Triode / Re: Toch naar de buis???
« Laatste bericht door geerd Gepost op Vandaag om 23:03:16 »
geprobeerd maar nee beviel niet zo volumen regelen is wel een must
3
Recensies / Re: Ilumnia Magister demo.
« Laatste bericht door Opa Spylac Gepost op Vandaag om 23:02:42 »
Mij had je al om, als het spul een keer in de buurt van Haarlem vertoeft, dan hoor ik dat graag.
4
Draaitafels / Re: andere speler of een ander element?
« Laatste bericht door geerd Gepost op Vandaag om 23:00:11 »
niet echt op speciale gevallen na dan meer gezien element maar zo divers als je luistert is een allrounder mooi .
kunt wel beetje gokken wat de mensen mooi vinden van model denk dat de sony kwa model uit mijn lijst jou wel zal bekoren
5
Recensies / Re: Ilumnia Magister demo.
« Laatste bericht door Ilumnia Gepost op Vandaag om 22:25:13 »
Dat een luidspreker de best klinkende is, is iets wat elk luidsprekermerk met een eigenzinnige technologie beweert. Overigens doen luidsprekerfabrikanten zonder enige originaliteit (zoals Kharma) dat ook. Ik ben er vaak voor gaan zitten om te horen wat de claim waard was.. en vaak waren het prima klinkende luidsprekers. Soms ook niet.

Mocht ik de Magisters eens tegenkomen, dan ga ik ervoor zitten. Ben benieuwd :)
Hallo, eigenzinnige technologie is het misschien maar ik hoop met mijn andere post (zie reactie op de manger post) toch een beetje uitgelegd te hebben wat de essentie van onze technologie is en hoe deze het muzieksignaal intact laat. Ik hoop dat ik het daar een beetje begrijpbaar uitgelegd heb. Zoniet, laat maar horen. Want ik WIL namelijk dat zoveel mogelijk mensen het begrijpen. Wie begrijpt zal ook snappen dat dit logischerwijze wat moet opleveren in de vertaling van elektrisch muzieksignaal naar beweging van de conus. Als de sinus van de conus (en dus het hoorbare geluid) exact hetzelfde is als de sinus van het elektrische muzieksignaal afkomstig van de versterker dan is de missie van elke luidsprekerbouwer geslaagd. Echter in die vertaling gaat er in andere systemen energie verloren (omdat de mechanische ophanging deze absorbeert, dat is pure fysica).

En ik ben blij dat je ze eens wil beluisteren want dat werkt nog het best :-)

 
7
Recensies / Re: Ilumnia Magister demo.
« Laatste bericht door Ilumnia Gepost op Vandaag om 22:15:54 »
...Dat onze luidspreker daarmee ook de best klinkende is laat ik ook hier weer aan jullie over. Ik kan niet anders dan promoten om hem eens te beluisteren. ...
Lijkt me iets om in de gaten te houden.

Is het een beetje te vergelijken met een Manger? Die hebben ook een luidspreker waarbij de ophanging een minimale rol speelt.

Nee, niet echt. Daar speelt de ophanging een minimale rol maar ze is er wel en zorgt eveneens voor een niet lineair gedrag van de conus. Er zijn in het verleden nog pogingen gedaan door verschillende fabrikanten. Maar wij zijn de eersten die erin geslaagd zijn de ophanging volledig uit te schakelen. En dat is geen duister en moeilijk begrijpbare technologie die we onterecht eigenschappen toeschrijven om iedereen te doen geloven dat dit beter is dan andere drivers. Nee, het IS gewoon zo. Als je iets laat zweven kan het gewoon gemakkelijker bewegen ten opzichte van iets wat nog mechanisch vast hangt. Die mechanische connectie slorpt energie van het muzieksignaal op en zet deze om in vervorming. Zij zorgt bovendien voor een niet lineair gedrag. Naarmate de conus harder uitslaat gaat de mechanische ophanging harder tegenwerken. Daardoor is zacht spelen nooit gelijk aan luid spelen. Maar ook een plotse dynamiek in een muziekstuk wordt niet zo zuiver weergegeven (of toch niet even lineair) dan een zachte dynamiek. Microdetail heeft eveneens erg te lijden onder het verlies van energie van het muzieksignaal. Energie is de sleutel : als die ergens anders naartoe gaat dan naar een één op één beweging van de conus (en alleen de conus) dan gaat er detail verloren, zo simpel is dat. Doordat wij geen mechanische ophanging meer hebben kan ze ook geen energie opslorpen en MOET elk signaal, hoe klein (micro detail) of groot (macro dynamiek) ook wel omgezet worden in een sinusbeweging van de conus. Dat maakt een (bijna) perfecte driver. Dat we daar dan ook de best klinkende speaker mee gebouwd hebben dat laat ik aan jullie over. Dat ga ik zelf niet beweren (zoals ergens op het forum geïnsinueerd wordt). Voor sommigen zal dit zo zijn en voor anderen weer niet. Wij hebben nog steeds een klankmatige balans moeten kiezen en die bepaalt voor een stuk of je hem goed vindt of niet. Maar wat detail, zuiverheid, lineariteit betreft. Ja, daarvan durf ik toch zeggen dat dit een van de beste speakers moet zijn, zoniet dé beste. Dat is nogal een straf statement maar dit is een forum en ik mag schrijven wat ik er eerlijk van vind waarbij ik probeer zo objectief mogelijk te blijven (in hoeverre dat kan voor wat betreft uw eigen geesteskind). Zou deze speaker door iemand anders uitgevonden zijn zou ik exact hetzelfde schrijven, eerlijk en oprecht. Voor mij geldt natuurlijk ook dat de klankmatige balans exact dat is wat ik persoonlijk ook mooi vind. Anders zouden we deze niet meegegeven hebben natuurlijk. Maar we hebben toch met een groot luisterpanel deze samen gekozen en uiteindelijk toch unaniem beslist dat het dit mocht worden. Dus er zullen best nog wel mensen zijn die het mooi vinden en uiteraard ook mensen die het minder mooi vinden. Daar heb ik ook geen moeite mee, ik respecteer ieders mening.

Wat klank betreft, Manger klinkt wel anders ook.
8
Recensies / Re: Ilumnia Magister demo.
« Laatste bericht door Ilumnia Gepost op Vandaag om 21:55:36 »
Is het ontbreken van spider en rolrand ook de reden dat de conus vrijwel horizontaal gemonteerd is? Of zou deze ook verticaal ingezet kunnen worden?

Nee, hij kan ook gewoon verticaal geplaatst worden. Onze eerste prototypes waren verticaal. Zie mijn andere post over het waarom van de horizontale plaatsing.
9
Grand Cafe / Re: Grappige plaatjes
« Laatste bericht door Tom! Gepost op Vandaag om 21:26:50 »
 ;D
10
Grand Cafe / Re: Welk merk auto rijden de forum leden
« Laatste bericht door Tom! Gepost op Vandaag om 21:26:16 »
Misschien was die Solstice z'n weekendautootje... :)
Pagina's: [1] 2 3 ... 10