Recente berichten

Pagina's: [1] 2 3 ... 10
1
Grand Cafe / Re: Het goeden avond/ nacht wens topic.
« Laatste bericht door minplus Gepost op 20 augustus 2019, 23:12:14 »
 ;D
Pitzuh.
2
Modificatie en zelfbouw luidsprekers / Re: Middentoners floating synthese telefoon
« Laatste bericht door Heintje Gepost op 20 augustus 2019, 22:59:09 »
Mijn Synthese 1's (Biwire versie, met de scherpe randen aan de behuizing, niet de latere versies met de afgeronde randen) heb ik nieuw aangeschaft, volgens mij in 1995, en die had een gewone dometweeter en middentoner.
3
Buizen en Triode / Re: de klank of klankkleur van koper
« Laatste bericht door Kobasa Gepost op 20 augustus 2019, 22:55:37 »
Klankverschillen met verschillende spoelen/verschillende gelijkrichters/verschillende condensatoren is wel begrijpelijk.
Het spul zit allemaal in je signaalkringen.........

Ik stapte op een gegeven moment af van gelijkrichterbuizen en smoorspoelen.....
In plaats van een spoel nam ik een gyratorschakelingetje.

@Kobassa en/of Berret: Wat vind(en) jij/jullie van zo'n elektronische 'smoorspoel' ?

Ik maak o.a trafo’s en smoorspoelen dus mijn voorkeur lijkt me duideljk.
Maar, objectief gezien, mechanica is veel betrouwbaarder dan electonica als het goed is gebouwd, het haalt gemakkelijk meer dan 50 jaar. Hierbij ook dat een trafokern echt energie kan opslaan en dat kan een gyrator nooit dus je kan ze op dat punt nooit vergelijken.

Tezijde, ik ben nooit liefhebber geweest van buizengelijkrichters, die sla ik altijd over.
4
Grand Cafe / Re: Wat hebben we vandaag gedaan?
« Laatste bericht door Heintje Gepost op 20 augustus 2019, 22:53:33 »
Vandaag in Excel nagerekend hoe ik mijn nog 26 jaar lopende 4% hypotheek met een desgevraagd totaal niet meewerkende hypotheekverstrekker, tóch kan vervangen door een 1,74% versie, zonder daarvoor te moeten verhuizen (ik woon hier namelijk graag).
Verderop deze week laat ik mijn berekeningen controleren.

Mijn idee is:
Als ik een nieuwe tweede lineaire 15 jaars hypotheek erbij neem (ik heb daarvoor voldoende overwaarde) die 10.000 Euro hoger ligt dan mijn huidige hypotheekrestant, en tevens de volgende 15 jaar maandelijks 100 Euro per maand méér ophoest dan nu, is dat voor ons nog steeds prima op te brengen. De volledige maandelijkse hypotheeklast van de nieuwe, tweede hypotheek betaal ik gedurende de eerste 8 jaar uit "de hypotheeksom van de tweede hypotheek die dan op mijn bankrekening staat te wachten".
Na 8 jaar uit de nieuwe hypotheek de oude aflossen (met de maximaal boetevrij toegestane 10% van de oorspronkelijke hoofdsom), is de oude 4% hypotheek boetevrij geheel afgelost en weg. Dan ga ik verder met de tweede hypotheek, met ongeveer hetzelfde maandelijkse bedrag als eerst, waarmee ik nu het restant van de tweede hypotheek (dan 1,74%) aflos. Na 15 jaar vanaf nu is ook de nieuwe hypotheek geheel afgelost. Maar er moet de komende 15 jaar dus wel maandelijks 100 Euro méér worden betaald dan in de huidige situatie.
Mijn winst is grofweg (die extra 100 Euro per maand 15 jaar lang even niet meegerekend) uiteindelijk de laatste 11 jaar (nu nog 26 jaar - 15 jaar looptijd van de nieuwe hypotheek) geen hypotheek meer betalen.
  ;D
5
Modificatie en zelfbouw luidsprekers / Re: Middentoners floating synthese telefoon
« Laatste bericht door TANNOY Gepost op 20 augustus 2019, 22:44:41 »
Sorry dat ik nu even inbreek, ik had het al langer willen vragen....Er is toch ook een Dynaudio versie van die Synthese 1?
nope!
wel dynaudio hoog in meen ik; Esostar tweeter
6
Modificatie en zelfbouw luidsprekers / Re: Middentoners floating synthese telefoon
« Laatste bericht door Roots Gepost op 20 augustus 2019, 22:36:47 »
Sorry dat ik nu even inbreek, ik had het al langer willen vragen....Er is toch ook een Dynaudio versie van die Synthese 1?
7
Modificatie en zelfbouw luidsprekers / Re: Middentoners floating synthese telefoon
« Laatste bericht door Heintje Gepost op 20 augustus 2019, 22:29:20 »
Uit eigen ervaring weet ik dat de in de Synthese 1 (dus "de grootste maat telefoonhoorn") gebruikte midden- en hoogtoners lijden aan slecht aangedraaide magneten.
Bij mijn exemplaren waren de schuimdoppen nog nooit los geweest en de schroefjes waarmee de magneten op hun frontplaat vast zaten, waren nagenoeg los, waardoor de magneet naar beneden was gezakt. Zo kan het voorkomen dat ondanks een volledig intacte conusophanging (de schuimprop houdt het licht tegen zodat de ophanging lang mee gaat) en spoel, er toch nauwelijks meer geluid uit de luidsprekerunit komt omdat de spreekspoel klem zit. Als bij jou de vier schroefjes waarmee de magneet vastzit aan de frontplaat, goed vast zitten is dit trouwens niet de oorzaak.
Als die shcroefjes (te) los zitten, kan je na verwijdering van de unit op het gehoor de magneet opnieuw centreren (het hoogste volume van de output is de correcte positie) en weer vastdraaien.
Je kunt eventueel de filterkaart even geheel verwijderen en met krokodillenklemmen wat "full range" (dus ongefilterd) muziek signaal op de middentoners zetten. Daar kunnen ze bij een bescheiden volume best tegen en dan kan je het beter horen tijdens het centreren.

Alles natuurlijk op eigen risico: bij mij werkte het tadelloos.
8
Grand Cafe / Re: Wat hebben we vandaag gedaan?
« Laatste bericht door Tom! Gepost op 20 augustus 2019, 22:17:56 »
Geweldig Sander!

Discussie gehad met mijn leidinggevende. Ik heb geen erg hoge pet van haar op, maar zij (of iemand anders) had wel door dat er iets moet worden gedaan om te voorkomen dat ik tegen een bore-out aanloop.
9
Grand Cafe / Re: Grappige plaatjes
« Laatste bericht door Heintje Gepost op 20 augustus 2019, 22:17:28 »
POST-modernistische kunst ...
10
Grand Cafe / Re: Grappige plaatjes
« Laatste bericht door KT88 Gepost op 20 augustus 2019, 22:16:48 »
Uitprinten en boven je desk hangen. ;)
Pagina's: [1] 2 3 ... 10