Recente berichten

Pagina's: 1 [2] 3 4 ... 10
11
Grand Cafe / Re: Wat hebben we vandaag gegeten?
« Laatste bericht door Rubble Gepost op 20 februari 2018, 21:24:55 »
Marconi met ballen. Gehakt-.
Niet op het tafelkleed morse he!
12
Versterkers en receivers / Re: Ingangsvolume Nad verminderen
« Laatste bericht door jakke Gepost op 20 februari 2018, 21:19:14 »
Inderdaad gaat dit topic over hetzelfde wat ik gestart ben over het verzwakken van het signaal (22 november). Dus ik sluit hier maar aan.

Ik heb er voor gekozen om een regelbare verzwakker aan te schaffen (NVA p20). Die worden verkocht als passieve voorversterker. Het idee is dat ik dan het signaal kan instellen en zo als het ware de optimale balans kan vinden. Dat kun je met een vaste verzwakker in de kabel niet. Moet natuurlijk wel het materiaal in het kastje goed zijn.

Deze heeft twee ingangen wat voor mij genoeg is. Kost 100,- nieuw, dus daar kun je wel wat voor uittesten.

Heb hem nog niet in huis (komt na de kerst uit de UK). Dus dan proberen. Altijd leuk.
13
Grand Cafe / Re: Wat hebben we vandaag gedaan?
« Laatste bericht door Rubble Gepost op 20 februari 2018, 21:16:34 »
Televisie gekeken. Olympisch zweten. Biatlon gemengd. Was er een Duitser. Die liet het met lopen lopen en hij liet het met schieten schieten en zo werd hij uiteindelijk slechts vierde. Zielig voor zijn partner die als eerste doorkwam en hem daarmee op kop liet weggaan.
Ik denk dat ie het dun door de (langlauf)broek laat lopen als ie merkt dat zijn collega hem wel kan schieten.
14
HiFi Algemeen / Re: Show hier je laatste stereo-aanwinst!
« Laatste bericht door ceephax Gepost op 20 februari 2018, 21:14:25 »
Van de week via Mp een Philips BDP9600 gekocht blu-ray speler gekocht die niet alleen prachtig beeld weergeeft maar ook nog eens een meer dan goede cd speler is!
Daarnaast kan ie ook nog streamen.
Gebouwd als een tank, dikke stalen behuizing, intern super mooi opgebouwd, dikke rubberen pootjes die aan een stalen lat aan de onderzijde zitten tegen resonanties.
En dat voor 25€, I love marktplaats.
15
Grand Cafe / Re: Wat hebben we vandaag gedaan?
« Laatste bericht door Heintje Gepost op 20 februari 2018, 21:05:13 »
Stuk minder digibeet geworden. Een extra blu-ray/DVD brander en een SSD harde schijf in mijn oude PC ingebouwd en de gehele binnenkant stofvrij gemaakt. Besturingssysteem start nu op vanaf deze schijf. De oude mechanische HDD gebruik ik nu als een interne extra schijf. Alles loopt nu tig keer sneller. Het zou zelfs nog sneller gekund hebben als mijn moederboard SATAIII interface zou ondersteunen. Maar ook bij gebruik van SATAII is de snelheid voor mij ongekend hoog. Overdrachtssnelheid van schijfgegevens is nu verhoogd van 4.1 naar 7.7, blijkt uit de Windows prestatie index. Loopt als een zonnetje. Daar kan ik volgens mij nog een tijdje mee verder.

Dat verschil tussen SATA II en SATA III ga je in de praktijk niet merken. In de praktijk blijkt ook vaak dat het moederbord (wat er immers destijds op was gericht om "snelle" harddisks te ondersteunen of ten hoogste een RAID0) niet snel genoeg is om de SSD bij te houden.
Installeer maar eens de AS-SSD benchmark en kijk eens in de bovenste rij naar je read-write snelheden. Die zijn vaak een stuk lager dan je op grond van de SATA II snelheden zou mogen verwachten.
Op het moment dat ik dit tik zit ik te typen op een iMac die loopt op een SSD die op een SATA I poort zit. De harddisk zit nog op de SATA II poort en die twee krijg ik door plaatsgebrek niet omgewisseld. Toch is de iMac ten opzichte van vroeger met de harddisk (ik kan ze via opnieuw opstarten beiden uitproberen en vergelijken) ongekend veel sneller en alles loopt gewoon "vloeiend", ook omdat er 12 GB aan geheugen in zit waardoor de SSD wordt ondersteund via "swappen". Op papier is dit niks, in de praktijk loopt het prima. 
16
Grand Cafe / Re: Wat hebben we vandaag gedaan?
« Laatste bericht door B. Gehakt Gepost op 20 februari 2018, 21:01:51 »
Televisie gekeken. Olympisch zweten. Biatlon gemengd. Was er een Duitser. Die liet het met lopen lopen en hij liet het met schieten schieten en zo werd hij uiteindelijk slechts vierde. Zielig voor zijn partner die als eerste doorkwam en hem daarmee op kop liet weggaan.
17
Grand Cafe / Re: Schaalmodellen
« Laatste bericht door Opa S. Gepost op 20 februari 2018, 20:59:41 »
Met zo'n Alfetta is ook niets mis hoor (als ie er nog is tenminste). Ik zou er best weer een willen hebben.
18
Grand Cafe / Re: Grappige plaatjes
« Laatste bericht door minplus Gepost op 20 februari 2018, 20:56:47 »
 ;D
19
Grand Cafe / Re: De hangplek voor senioren.
« Laatste bericht door Opa S. Gepost op 20 februari 2018, 20:52:34 »
Ach, vroeger, toen was jeugd nog heel gewoon.
20
Grand Cafe / Re: Wat hebben we vandaag gegeten?
« Laatste bericht door Tom! Gepost op 20 februari 2018, 20:44:57 »
 ;D
Pagina's: 1 [2] 3 4 ... 10