Hifi Hardware > HiFi Algemeen

AKAI liefhebbers en verzamelaars?

<< < (107/478) > >>

victor65:
Beste Akai-liefhebbers,

Ik volg dit forum al een tijdje, want ik ben al van kinds af aan Akai fan. Goed om te zien dat ik niet de enige ben met deze tik... Mijn eerste Akai (een GXC-310D cassettedeck) kocht ik toen ik 13 was. Twee jaar geleden kwam ik erachter dat het cassettedeck dat ik van mijn zuurverdiende spaargeld had gekocht toen ik 17 was een GX-F90 was en die heb ik toen via Ebay weer gekocht. En daarna wilde ik die hele serie wel hebben. Afijn, het leek me een leuk idee mijn Akai verzameling eens hier te posten.

En serie (uit 1981) is nu compleet, op de RC-unit en -misschien ooit- een spoelendeck na:

Deze bestaat uit de PR-A06 voorversterker, PA-W06 eindversterker, AT-S06 tuner, EA-G80 equalizer, DT-200 timer en GX-F90 en GX-F95 cassettedecks. Alles werkt ook nog;) al mag er in de GX-F90 wel een nieuwe snaar.

Dan de oudste serie, eind jaren 70, bestaat nu nog alleen uit de AM-2950 versterker en GXC-570DII cassettedeck. Ik zoek nog naar de bijpassende tuner (AT-2650), maar dat komt wel goed. En de 82-serie is ook nog niet compleet: ik heb de EA-G90 equalizer (twee keer zelfs), AT-S61 tuner en DT-220 timer maar daar hoort nog de AM-U61 versterker bij en natuurlijk het GX-F91 cassettedeck. Helaas is deze serie alweer wat minder mooi gebouwd dan de oudere series, maar toch nog leuk spul, vind ik;)Weer een serie later is Akai helaas de weg een beetje kwijt met plastic frontjes en knopjes. Wel weer leuke displays op de equalizer (EA-A7) maar van de versterker (AM-U7) word ik niet echt vrolijk. Deze twee apparaten gebruik ik om het geluid van een Playstation te versterken en daar zijn ze goed genoeg voor, maar met deze serie ga ik niet verder.

ClarityGX:
Welkom Victor65,

Prachtige verzameling heb je en met je zuur verdiende centen geen slechte dingen gekocht 8)

Veel plezier en wellicht tot horens,
Mgr.,
ClarityGX

4000ds devil:
Welkom bij de Akai mannen  ;) en die gx-f95 is heel erg zeldzaam en veel geld waard, is een beestachtig cassettedeck en ik denk wel de dikste en beste die Akai ooit heeft gemaakt. Hoe klinkt het deck? In de 80er jaren werd alles opeens plastic ja. Groeten Chris.

victor65:
Bedankt voor het welkom, ik voel me hier al helemaal thuis :)

Ik heb vanmiddag nog een opname gemaakt met de GX-F90, op een nieuwe Maxell chrome-tape. Vanaf vinyl. Het resultaat is echt fantastisch: ik hoor eigenlijk geen verschil tussen het origineel en de opname. En dat op een apparaat van 30 jaar oud!

Ook de GXC-570DII en de GX-F90 maken prima opnames. Bij Akai wisten ze in de jaren 70 al wel waar ze mee bezig waren!

4000ds devil:
Ja dat wisten ze zeker en die gx koppen zijn onverwoestbaar. Ik heb al vele Akai bandrecorders en cassettedecks in reparatie gehad en kwaliteit was het zeker absoluut. Ook klinkt bijna ieder Akai deck goed en hun specialisatie was duidelijk alles op het gebied van koppen. Sommige Akai decks heb ik dubbel zoals de gx-52 het beste 2 kops cassettedeck ooit gemaakt. Ik heb ook 2 gx-630d bandrecorders die veel draaien maar zeer betrouwbaar zijn. Een goed cassettedeck kan mooi klinken maar een bandrecorder klinkt nog mooier.

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

[*] Vorige pagina

Naar de volledige versie