*

Fred B.

 • ****
 • 308
 • Attitudes zijn belangrijker dan feiten
  • Audiofriends
  • E-mail
HMS en andere 'betere' stopcontacten, zin of onzin?
« Gepost op: 26 juni 2005, 03:01:34 »
Gegroet,

Ik wil graag mijn stroomtoevoer verbeteren. Nu zijn er HMS stopcontacten.

---------
  
En ik, en mijn twee metgezellen begonnen dan ook bij de basis: het stopcontact HMS. Voor meer informatie kijk op www.hmselektronik.com. De aansluiting is met messing schroeven. De fabrikant stel dat tussen de moer en schroef een draad in U-vorm geklemd moet worden, daar anders de moer kantelt.

De stekker zit muurvast door klemmen die met veren versterkt worden. De prijs is 39,50 Euro per stuk. Ook in andere kleuren verkrijgbaar.--------

Is dit handig? Het 'vrouwtje' van het contact heeft een soortgelijke vorm als een WBT cinch + aansluiting: verschillende lamellen die met een veer met druk om de inkomende plug sluiten  :P.

Nu is daarintegen Eichmann Bullet en inmiddels ook WBT pluggen uitgerust met een puntcontact. Dus de vraag is of een HMS contact geen 'wervelstroom' geeft (of ga ik te ver?). Zin of onzin? ??? Ik heb overigens met Van den Hull Maintream snoeren en stekkerblok.

Groeten, Fred
'was soll man sagen?'
Hè Hè, dat lucht op!

*

nando

 • *****
 • 1004
 • I have a present for you
Re: HMS en andere 'betere' stopcontacten, zin of onzin?
« Reactie #1 Gepost op: 26 juni 2005, 13:09:59 »
Persoonlijk denk ik dat het een flinke dosis stieren faecalien is.

Electronen gaan niet ineens anders van het ene metaal naar de andere als die met lamellen geklemd wordt?
Een stopcontact moet een voldoende contact hebben met de stekker en zorgen dat die stekker en niet zomaar uit kan vallen het zal electronen verder een worst zijn.

Goed, dit is mijn mening.
« Laatst bewerkt op: 28 juni 2005, 11:28:50 door nando »
nando

Allways look on the bright side of life.

Re: HMS en andere 'betere' stopcontacten, zin of onzin?
« Reactie #2 Gepost op: 26 juni 2005, 15:04:19 »
Ik ga geen mening geven, over de audiofiele kwaliteiten van deze wandcontact dozen.

Maar goed en exclusief schakel materiaal is gewoon duur, dus ik vind 39 euro niet echt duur.
Alles is beter dan niks, het enige wat telt is muziek.

*

Shibata

 • ******
 • 2692
 • Het gaat om de muziek
Re: HMS en andere 'betere' stopcontacten, zin of onzin?
« Reactie #3 Gepost op: 28 juni 2005, 09:20:02 »
Bij de bouwmarkt ben je ook voor een goed stopcontakt een behoorlijk bedrag kwijt  ;) kopen dus een goed contakt is toch wel een must, maar meer geld zou ik er niet aan spenderen (dus geen contakt dozen met gouden contakten)
Meestal vind ik dit soort dingen veel te duur maar deze valt best mee.

Kevin
Waarom geen Vliezen? Ik mag geen Vliezen, het enig vlies dat mijn vrouw had heb ik verprutst ;)

*

Hobbes

 • *****
 • 1816
 • alles voor koekjes....
  • Tiara Audio Produkten
  • E-mail
Re: HMS en andere 'betere' stopcontacten, zin of onzin?
« Reactie #4 Gepost op: 29 juni 2005, 21:15:15 »
Hallo mensen,

Dat er audiofiele stopcontacten bestaan is natuurlijk mooi. De kunst wordt nu alleen het scheiden van "excellent" en "excrement", om maar even bij de voortreffelijke woordkeuze van nando te blijven.

Wat zeker een probleem is, is in wezen iedere metaal-op-metaal-verbinding waar zuurstof bij kan komen. Het is verstanding om hier te kiezen voor twee de zelfde metalen. Als je dat niet doet zal de verbinding zichzelf 'opvreten'. Dus NIET doen: koper op goud, tin op koper, goud op tin, zilver op koper en zo voorts en zo voorts. Let op hè, ik heb het over die verbindingen waar lucht bij komt !

Simpele voorbeelden genoeg: Al begin vorige eeuw zonken er schepen omdat de klinknagels van twee verschillende metalen waren. De PTT had ooit last van draadbomen die van de systeemkasten af vielen door dit zelfde effect. Heb je wel eens een PC-insteekkaart gehad die niet verguld was op de contactvlakken die in de stekker moeten ? Dikke kans dat je die kaart om de twee maanden er even in en uit moest halen om er voor te zorgen dat-ie het weer deed. Hier komt ook het gebruik vandaan om je 'naakte draad' knelverbindingen eens in de zoveel tijd opnieuw te maken. Even de kabel afknippen en strippen, opnieuw klemmen en uw stereo klinkt als nieuw.

Terug naar die stopcontacten: al heb je alles mooi verguld, wat ga je nou doen aan die drie massief koperen draadjes die uit dat plastic buisje komen ? Die in de meterkast met een messing schroef vastzitten aan een RVS strip ? Die in de automaatzekering door een spoeltje lopen ? Die via nog eens twee keer zo'n messingschroef verbinding via weer zo'n stukje massief koper naar je aardlekschakelaar lopen. Alwaar ze weer door een spoeltje gaan ? En dan weer via zo'n messingschroefverbinding naar een RVS strip gaan ? En die dan met een messingschroefverbinding naar een massief koperen draadje naar je kWh-meter gaan ? En van daar met weer twee messingschroefverbindingen en een massief koperen draadje naar je hoofdzekering gaan ? En die dan met weer een messingschroefverbinding aan een grondkabel vast zit ? En wat ga je nou doen aan al je buren die op die zelfde grondkabel aansloten zijn met nog eens de zelfde riedel aan messingschroefverbindingen ? Gaat de energieleverancier naast grijze stroom en groene stroom straks ook audiofiele stroom leveren ? Gaan ze dat dan "Blauwe Stroom" noemen ?

Na 12 van deze retorische zinnen mag ik wel ophouden. Ik ben niet van het soort dat andere mensen afkat, dus er zit een bedoeling aan dit hele verhaal. Wat ik bedoel aan te geven is dat het (wellicht) zinvol is om te investeren in de zwakste schakel in de keten. Ik zou niet als eerste gaan verbeteren aan een schakel die in verhouding met andere schakels slechts een minimale bijdrage heeft.

Ten eerste zijn al die koperdraadjes en messingschroefverbindingen er voor gemaakt om de tand des tijds te weerstaan en een bepaald minimaal 'performance' niveau te houden. Dit niveau wordt weliswaar gedicteerd door hoofdzakelijk veiligheidseisen, maar er zitten ook consequenties aan voor het electronische stuk.

Ten tweede kan het zo zijn dat je je nou eenmaal beter voelt als je weet dat dat specifieke stopcontact in de muur zit. Als dat de door jou beleefde luisterervaring ook maar met 10% verbetert dan is dat stopcontact zijn geld al dubbel en dwars waard. Let op: Ik hecht hier GEEN waarde-oordeel aan. De enige die dat kan doen is de belever zelf, jij dus.

Tot slot het volgende: Als je versterker echt beter klinkt als de netspanning stabieler is, dan is de versterker op zich al excrement. Dat is mijn mening. Als je voor die paar-keer-per-dag-fluctuaties nou echt iets leuks wilt doen, zorg er dan voor dat je een doos aan je stopcontact zet die je nieuwe 'energiecentrale' wordt. En maak vanaf die nieuwe 'energiecentrale' alle verbindingen naar je apparatuur compleet audiofiel. Hier zijn spullen zat voor te koop. Let er op dat je het gehele systeem een nieuw en schoon aardpunt geeft. Ik heb zelf nog wel eens met een stel koperen buizen, knelkoppelingen en een moker in de achtertuin gestaan. Er zijn specialistische bedrijven die weten hoe je een nieuw aardpunt moet maken. De koppelling tussen het lichtnet en je "audiofiele" net moet zo minimaal mogelijk zijn om overspraak tussen de lichtnetaarde en je eigen aarde te voorkomen. Ga niet klooien met de aarding van het lichtnet ! Dit kost je op een dag je leven.

Ik heb de beste ervaring opgedaan met een in-line Uninteruptable Power Supply. Dat is zo'n doos die een nieuwe netspanning genereert uit een accu. Die accu wordt dan weer bijgeladen vanuit het lichtnet. Als je zo'n ding gebruikt met een netfilter er achter (let op de aarding) dan heb je gewoon een ultrastabiel net. En als je set dan beter klinkt dan kun je daar goed van genieten.

Want daar gaat het om: Genieten !

De groenten van Hobbes.
Contactspray is als een atoombom; het gebruik ervan is niet te rechtvaardigen en het maakt alles kapot waar je het op gebruikt. Toch vindt men het een prachtig middel.

Re: HMS en andere 'betere' stopcontacten, zin of onzin?
« Reactie #5 Gepost op: 25 april 2017, 19:15:34 »
Hoe heet dat apparaat?
merk en typenr bedoel ik.

Grt Vince.

*

Be tweeter

 • ******
 • 9396
 • Nog meer niet snappen is maar een kleine stap.
  • ARJANKU.IT service
Re: HMS en andere 'betere' stopcontacten, zin of onzin?
« Reactie #6 Gepost op: 25 april 2017, 20:08:48 »
Sinds 2005 heb je weer hee andere wisselstroom gekregen die weer hele andere eisen aan de apparaten stelt ;)
We do not embrace reason at the expense of emotion. We embrace it at the expense of self-deception. (Herbert Muschamp)

*

Roots

 • *****
 • 1817
 • I have Reggae Mylitis.
Re: HMS en andere 'betere' stopcontacten, zin of onzin?
« Reactie #7 Gepost op: 25 april 2017, 23:04:15 »
Ja Vince, gewoon even googlen op "uninterruptible power supply," (UPS!).

Wat Hobbes gebruikt heeft doet er niet meer toe, we zijn ondertussen 12 jaar verder:-)
Thiel 3.6, Krell FPB200C, Krell KRC HR/KPE Ref, Sony SACD 555ES, North Star usb 32, Thorens TD160Smk4/SME3/Goldring Eroica LX

*

Wim72

 • *****
 • 1528
Re: HMS en andere 'betere' stopcontacten, zin of onzin?
« Reactie #8 Gepost op: 26 april 2017, 17:14:19 »
Audiofiele stopcontacten?
Audiofiele zekeringen?
Audiofiel verantwoorde groepen voor in de in de meterkast?
Audiofiele verdeeldozen?
Audiofiele netsnoeren?
Audiofiele powerconditioner?
Wanneer beginnen al die stroomleveranciers eens schone audiofiel verantwoord stroom leveren naast al dat vervuilende grijze en groene stroom...

*

Opa S.

 • ******
 • 7091
 • O<erveendfant terrible, presumed preppy
  • Second Life Audio
Re: HMS en andere 'betere' stopcontacten, zin of onzin?
« Reactie #9 Gepost op: 26 april 2017, 17:49:10 »
Gadver, groene stroom!

Als je weet hoeveel moeite me dat telkens kost, om dat weer uit al die versterkers te krijgen. Bah!
With sufficient thrust ducks fly just fine.
            >(.)__ <(.)__ =(.)__
               (___/  (___/  (___/

*

geerd

 • ******
 • 5375
 • scheun ja
  • E-mail
Re: HMS en andere 'betere' stopcontacten, zin of onzin?
« Reactie #10 Gepost op: 26 april 2017, 18:30:34 »
daar is een filter voor , die laat alleen grijze stroom door de zogeheten agsf verkrijgbaar bij denmay audio prijs op aanvraag
les is more

*

Benco

 • ******
 • 5573
 • Music was my 1st love and it will be my last !
Re: HMS en andere 'betere' stopcontacten, zin of onzin?
« Reactie #11 Gepost op: 27 april 2017, 11:27:38 »
Audiofiele stopcontacten?
Audiofiele zekeringen?
Audiofiel verantwoorde groepen voor in de in de meterkast?
Audiofiele verdeeldozen?
Audiofiele netsnoeren?
Audiofiele powerconditioner?
Wanneer beginnen al die stroomleveranciers eens schone audiofiel verantwoord stroom leveren naast al dat vervuilende grijze en groene stroom...

Een goeie netstroom"cleaner" doet wonderen en hoeft neit eens heel erg duur te zijn , is zelf makkelijk te maken ...

*

Opa S.

 • ******
 • 7091
 • O<erveendfant terrible, presumed preppy
  • Second Life Audio
Re: HMS en andere 'betere' stopcontacten, zin of onzin?
« Reactie #12 Gepost op: 27 april 2017, 12:57:21 »
 ;D
With sufficient thrust ducks fly just fine.
            >(.)__ <(.)__ =(.)__
               (___/  (___/  (___/

*

groovy.

 • ******
 • 11504
 • Old school audio.
Re: HMS en andere 'betere' stopcontacten, zin of onzin?
« Reactie #13 Gepost op: 27 april 2017, 14:06:44 »
Het is maar waar je in wilt geloven.
Lenco l78 widebody 12 inch DV.  Lenco 88 Micro-Seiki cf1.  Luxman l507s. Yamaha M2. Yamaha c4. Elipson 1404 Jerry mod.  Cabasse Prao. Rodec sm200.
 Tapedeck Akai 201d. Cassettedeck Jvc dd5. Burn & Jones super 90 mk2 tonearm. Acoustical Jobo 2800.
Lenco b51.
Old school audio.


*

minplus

 • *****
 • 7623
 • relax, don't do it
Re: HMS en andere 'betere' stopcontacten, zin of onzin?
« Reactie #14 Gepost op: 27 april 2017, 17:56:03 »
Ach, het is allemaal heel betrekkelijk.
Ik ben iig. wel erg blij met de netstroomstabilisator die het electriciteitsbedrijf hier in de meterkast heeft geplaatst. Sinds die tijd flikkeren de lampen niet meer een aantal malen per dag en gaan de aangesloten spullen niet meer veel te snel kapot; sommige hielden het maar een paar jaar uit zoals een luxe vriezer, terwijl het simpele 2e handsje daarna probleemloos 15 meeging tot hij werkend vervangen werd door een betere.
Had de stabilisator effect op het geluid? Kan ik me heel goed voorstellen, heb er niet op gelet in die tijd en kan het niet meer checken. Het enige apparaat dat de verandering heeft meegemaakt is een Denon DP 40F draaitafel die voordien 2x kapot ging en het nu niet meer doet en alle andere apparaten zijn vervangen. Bij een goede kennis had het volgens hem wel veel effect, dus wie weet.
If nothing goes right, go left
If nothing's left, go right