*

seoman

  • *****
  • 1033
  • No Comment
Toch nog kunnen vinden dit was mijn eerste  ;D

Groeten Simon

"Is it freedom to choose what is not a choice?
Or is it freedom to silence what is not a voice?"

*

morph

  • *****
  • 13834
Mijn allereerste in 1978 van eigen spaargeld gekochte versterker heb en gebruik ik nog, een National Panasonic SU-2400.
Ook de tegelijk aangeschafte Technics luidsprekers (SB-90) en platenspeler (SL-23) doen nog altijd dienst.

   

Na de beslissing andere luidsprekers te nemen is die SU-2400 vervangen door de toen net uitgekomen en wat zwaardere Denon PMA-860.
Vervolgens kwam een paar jaar later Marantz met de PM-82 en ik vond een processor-ingang (zodat er gekeken en geluisterd kon worden naar videobanden met dolby-surround) en afstandsbediening een mooie aanvulling, terwijl het totaalgeluid er op een zeer fraaie wijze op vooruit bleek te gaan. Zodat ik die toen gekocht heb en de Denon heb weggegeven.
Kortom, in veertig jaar veel luisterplezier met drie versterkers.

Die van mij een Pioneer SA-506. Het was destijds een afdankertje van iemand die net een "stereotoren" had gekocht en die ik dankbaar in ontvangst nam.

Ookal luister ik tegenwoordig alles met een wireless noise-cancelling headset i.c.m. mijn telefoon met Spotify, krijg ik van die SA-506 toch altijd nog een nostalgisch warm gevoel. En ookal gebruik ik hem nauwelijks meer, wegdoen kan ik 'm niet en af en toe wordt ik gevraagd om op een feestje wat muziek aan te zetten; dan kom ik eraan met dat mooie apparaat en een paar speakers en zet dan 't liefst "de muziek van toen" zo hard mogelijk :)

Helaas heeft die afgelopen weekend bij zo'n dergelijke happening links de geest gegeven. Zodoende kom ik ook op dit forum, aangezien ik in een andere topic hiervoor om hulp heb gevraagd.

Afbeelding is niet van mezelf, maar heb ik van Google Images.

*

bmwpiet

  • *
  • 49
  • een dag niet gelachen is een dag niet geleefd
Eerste versterker was zelfbouw, op school gemaakt. Zelf ge-eloxeerd aluminium frontje. Print zelf geplakt en met ijzerchloride aan de gang.
Leuk.
Philips HDTV , Denon receiver, Blue-ray speler,  Subwoofer JVC SPWA 140 Watt. Amino settopbox. Magnat Super Needles 45 Hz-30 Khz.


Mijn eerste versterker/receiver is degene die ik nu nog steeds dagelijks gebruik.
Een NAD 7020e Stereo receiver. 2 jaar geleden gekocht bij een kennis voor 15 euro's met  'bookshelf speakers' (KEF C15's) erbij.
Oprecht, de beste 15 euro van mijn leven. Voor mij dan, mijn buren vinden het wat minder  ;D