standaard radio
« Gepost op: 3 december 2016, 23:01:52 »
ff eerst voorstellen mijn naam is Bart en ik heb een Citroen Berlingo uit 2012

mijn vraag is ik wil graag mijn standaard radio houden maar wil wel een sub woofer in en andere speakers met versterkers kan dat met de standaart radio?

groeten van Bart


*

Naddy

  • *
  • 26
  • Were it comes to NAD, music wil be music.
    • E-mail
Re: standaard radio
« Reactie #1 Gepost op: 1 februari 2017, 23:57:31 »
Ik heb goed nieuws.  8) . Ja het kan!

Ik heb het zo moeten doen, omdat A mijn standaard radio heel mooi is, en B het dashboard van mijn auto is erg vol en ik kom nauwelijks goed bij de achterkant van de radio die overigens geen rca uitgangen heeft voor versterkers.

Wel is het gemakkelijker als de versterkers die je gaat aansluiten beschikken over een speaker acceptatie ingang. Bij mijn Pioneers heet dat SP dat voor speakers staat.
Ik heb bij de speakerdraden achter een rca kabel gekoppeld die naar de versterkers gaat, zo worden de versterkers voorzien van input signiaal. De speakerdraden voor blijven voor de standaard radio en speakers.

Maar het zou best kunnen dat je fijne versterkers hebt liggen op zolder zonder een speaker ingang die als input kan functioneren.
Er zijn in de handel converters te koop die dat probleem kunnen oplossen. De converters zetten het speaker signiaal om in bruikbaar rca signiaal die dan eenvoudig op de rca ingangen op de versterkers kunnen worden geplugd.

In het geval van een standaard radio, zou ik altijd een versterker adviseren die een speaker ingang mogelijk heeft plus rca.
Ook handig zijn versterkers met ingebouwde cross over circuits.
Heel handig: Een goed protectie circuit.
Zeer belangrijk, juist zekeren.
📻 versterkers:
NAD C350
NAD C245BEE
NAD D7050
NAD PP 2i
📻 receiver:
NAD L76
🕳 platenspeler:
NAD C556
📀 dvd/cd/cdr/cdrw/mp3 player:
NAD T533
📻 tuner:
NAD C445
💻 computer/iTunes/streaming:
Apple macmini
Apple iPad air
Spotify
Apple TV
🔈 luidsprekers:
Rogers AS502 2x
JBL LX3 2x