*

muziekfreak

 • **
 • 93
 • Niet veel temelden!
  • E-mail
USA......Boston Acoustics, Lynnfield Vr40
« Gepost op: 22 januari 2018, 20:36:41 »
Voorwoord

Ik woon al een ruime tijd in de USA zoals sommige van jullie al hebben meegekregen en dat heeft een voordeel.
Er is voor zeer weinig geld hardstikke mooi spul tekoop, en je vind het op de meest rare plekken
Deze keer heb ik een mooie upgrade gekocht via een tweehands app "LetGo" maar ik kwam thuis met meer dan alleen een mooie upgrade.
Sorry voor mijn "grammar" gezien ik niet meer zoveel Nederlands praat/schrijf.


LetGo wat is dat dan?

Heel simpel LetGo is een super makkelijke app op je telefoon, je maakt een foto van wat je wilt verkopen. Een korte omschrijving en je zet het tekoop ik gebruik het zo nu en dan omdat veel mensen van hun ouwe zooi afwillen. Het is gratis, dus je komt zo nu en dan wat leuke dingen tegen zeker voor audio purposes. Toen zag ik ineens een advertentie "Boston acoustics vr40 for sale" dus ik klik en ik had al meteen door dat deze man wist wat hij had. Een erg nette omschrijving, woorden als "high-end" worden maar altevaak in advertenties gebruikt nodeloos.

Dus ik stuur hem een berichtje..I will buy it for XX amount and a snicker, de man vroeg me of i hem kon bellen. Wat ik dus deed..

Langste telefoon gesprek van mijn leven

Wat er nadien gebeurde, was bijzonder ik legde hem uit dat mijn HT Boston acoustic is, echter ik zocht full range fronts. Deze zijn erg mooi en ideaal in mijn setup en ik had dus intresse. Na een lang gesprek van bijna 4 uur lang aan de telefoon, realiseerde we beide dat we VEEL gemeen hebben. Ik heb een rijk audio verleden, en deze man zat er nog midden-in dus ik wilde zeker langskomen bakkie doen. En indien mogelijk met de vr40 speakers thuis komen.


Boston Acoustic Vr40.....

In nederland niet echt bekend, in de USA bekend genoeg en van goede stal ook. Ik heb al een geruime tijd mijn HT van dit merk en ik moet zeggen super happy ermee ook voor stereo zeer net geluid. Dus hierbij een kiekje (van internet geplukt) en wat meer info over deze mooie zuilen....

Ze zijn niet zolang op de markt geweest, 1994 tot 1998 een goede vier jaar. Geen idee waarom dat was aan de kwaliteit ligt het niet.
2x7 inch laag, 1x5.5inch mid, 1 tweeter en bass reflex (met al hun systemen vind je een reflex) BI-AMP optie mooie vergulde plugs echt geen speaker wat je vind in je Wehkamp catalogus.
Gezien ik de Boston acoustics Micro90x kleine speakers had als fronts (en die zijn bizar overbuild) is dit een mooie vervanging!
En geloof me deze zijn netjes opgeborgen en gaan zeker de deur niet uit.Ik zou de kleinere broer hebben gekocht de vr20 maar helaas de woofers voice coils waren kompleet gesmolten. De woofers kon je dus ook echt niet meer indrukken.

Hoe kun je vrienden maken......zo dus

Eenmaal aangekomen, hoorde ik ze spelen gezien hij een kleine amp in zijn garage heeft en zijn vrouw heeft niet niet zo op vreemde in huis. Wat ik haar totaal niet kwalijk neem, dus ik zit daar ik de kou teluisteren naar een nogal vlak klinkende speaker die totaal niet lekker klonk.
Uiteraard kreeg ik het "i am sorry this amp is a piece of you know what" dus ik vroeg hem "Do you have something better than this, this is just not for me if this is what they do"

Hij zei "We spoke on the phone for 4 hours, i will ask my wife i can take you my listening rooms upstairs i trust you man" na een kort overleg. Was ik welkom and liepen we de trap op, 3 luister kamers VOL met vintage audio en niet je minste speelgoed ook niet. Ik loop de eerste kamer in "Infinity kappa 8, Thiels, KLIPSH, JBL heritage enz" ik wees het aan en wist precies wat het allemaal was pure porno! We gingen naar kamer 2, waar een totaal in onderdelen Sony TA-N77ES in reparatie is. Hij repareert dus audio, en verkoopt het door op de site die we allemaal zo goed kennen. IK zag zelfs helemaal eenzaam in een hoekje een Jadis buis open liggen. Ik wijs "Mmmm yes that one is on the back-burner" kortom bijzonder tof, een audiofanaat tetreffen."I consider you friend, so i will show you my main listening room you're the first to enter that room" de deur zwaaide open, een zwaar gemodifceerde kamer, panelen aan de muren, bass traps. En tot mijn verbazing wat ik zag, was de GENESIS 200 speakers, voor mensen die niet weten wat dat is? Dat is een 70000usd (dat lees je goed 70k) speaker systeem, een forse krell op de vloer...een 2k platen draaier enz. Top spul kortom, ik ben daar niet meer in thuis maar ik weet verdomd goed wat het is.

Lang verhaal kort wederom ik laat me gaan, want het is best uniek dat je iemand via een verkoop site ontmoet op deze manier.
Ik heb daar volop genoten, en we zien elkaar volgende week weer. En wisselen wat muziek uit, dus het was het dik waard..

Conclusie

Ik heb een mooie speaker op de kop getikt voor een "lowball" prijs, waar ik veel happier mee ben. Is dat ik bij puur toeval een goede vriendschap erbij heb gekregen. Een super aardige 43jarige audio fanaat die ook buiten zijn extreem mooie setup, technisch veel doet qua reparaties en ook kan genieten van een setje JBLs zonder een snob tezijn. Heerlijke hobby toch best wel!

Sorry voor deze lange recensie/verhaal maar ik moest het kwijt. En ik vond het verhaal netzo belangrijk als de aankoop zelf.


*

TANNOY

 • ******
 • 40756
  • E-mail
Re: USA......Boston Acoustics, Lynnfield Vr40
« Reactie #1 Gepost op: 22 januari 2018, 20:40:45 »
mooi hoor! genietse! ;)
people who claim that cables do not make a difference are plainly deluding themselves.
On the other hand, those that say that cables should not make a difference, are dead right.

ik denk altijd eerst goed na, voordat ik iets doms zeg!

*

Rubble

 • ******
 • 10449
Re: USA......Boston Acoustics, Lynnfield Vr40
« Reactie #2 Gepost op: 22 januari 2018, 20:52:07 »
Ik vond het ook erg leuk dat je even langs kwam en mijn sets mooi vond.
 ;D  ;)

Mooi verhaal!
"We sleep in separate rooms, we have dinner apart, we take separate vacations - we're doing everything we can to keep our marriage together."

Rodney Dangerfield

*

minplus

 • *****
 • 8708
 • relax, don't do it
Re: USA......Boston Acoustics, Lynnfield Vr40
« Reactie #3 Gepost op: 22 januari 2018, 21:33:52 »
Een genoegen om het te lezen en idd. wat ik ken van de audiofreaks in de USA. :)
Zit er af en toe verlekkerd naar te kijken.

En natuurlijk gefeliciteerd met de Bostons. Mooie speakers.
« Laatst bewerkt op: 22 januari 2018, 21:36:06 door minplus »
If nothing goes right, go left
If nothing's left, go right

*

Opa S.

 • ******
 • 8146
 • Scheef en toch geen schaats
  • E-mail
Re: USA......Boston Acoustics, Lynnfield Vr40
« Reactie #4 Gepost op: 22 januari 2018, 23:04:02 »
Mocht je per abuis nog eens tegen een Technics SA-1000 aanlopen, geef ff een seintje dan!

 ;D

Het is inderdaad af en toe net luilekkerland. Ik heb er zelfs wel eens iets vandaan laten komen. Niet echt een goed idee, de douane (of wie dan ook) heeft het ding flink verru´neerd...  :'(
Proper stupidity is fascinating.

Ricky Gervais


*

luxman

 • *****
 • 1123
 • Indy
  • E-mail
Re: USA......Boston Acoustics, Lynnfield Vr40
« Reactie #5 Gepost op: 23 januari 2018, 06:50:23 »
Leuk verhaal ,en proficiat met je nieuwe aanwinst . En niet te vergeten een mooie foto van een geweldig mooie luisterplekkie,met mooie hifi spullen ik zou daar best eens bij die man willen rondneuzen en luisteren .
Pioneer A 7. amplifier
NAD D3020. Hibryde Digital amp.
Onkyo. DX. 7555  cd player
Pro-ject. Debut Carbon.
Sony PS 2250 .

Fostex FE206 E Fullrange .
Visonik Convection 1
Wharfdale Glendale 3 XP

*

Heintje

 • ******
 • 1684
Re: USA......Boston Acoustics, Lynnfield Vr40
« Reactie #6 Gepost op: 24 januari 2018, 00:29:02 »
Prachtig verhaal en het lijkt me een hele leuke ervaring zo.


*

Benco

 • ******
 • 5824
 • Music was my 1st love and it will be my last !
Re: USA......Boston Acoustics, Lynnfield Vr40
« Reactie #7 Gepost op: 24 januari 2018, 11:06:52 »
Prachtig verhaal en het lijkt me een hele leuke ervaring zo.
X2