Re: Storend geluid na aansluiten Technics SL-1900
« Reactie #45 Gepost op: 29 april 2018, 17:43:51 »
Wat ik me wel afvraag is of een phono ingang te repareren is.
Anyone??
"Arcam A32, Arcam CD33, Thorens TD166 MKII met Nagaoka MP-200, Technics SL-1900, Lenco L-78, Monitor Audio RS6.
"The message is in the music"

*

geerd

  • ******
  • 5410
  • scheun ja
    • E-mail
Re: Storend geluid na aansluiten Technics SL-1900
« Reactie #46 Gepost op: 29 april 2018, 18:20:17 »
ja hoor dat kan hersteld worden
les is more

*

Heintje

  • ******
  • 1455
Re: Storend geluid na aansluiten Technics SL-1900
« Reactie #47 Gepost op: 29 april 2018, 18:54:39 »
Als er al een defect in zit: het kan gewoon een slecht uitpakkende combinatie van apparatuur zijn.

Re: Storend geluid na aansluiten Technics SL-1900
« Reactie #48 Gepost op: 29 april 2018, 21:29:04 »
ja hoor dat kan hersteld worden

Dank voor je reactie.
Weet je of dat een kostbare ingreep zou zijn?
Of hangt het er van af of er misschien iets vervangen moet worden?
"Arcam A32, Arcam CD33, Thorens TD166 MKII met Nagaoka MP-200, Technics SL-1900, Lenco L-78, Monitor Audio RS6.
"The message is in the music"

*

geerd

  • ******
  • 5410
  • scheun ja
    • E-mail
Re: Storend geluid na aansluiten Technics SL-1900
« Reactie #49 Gepost op: 30 april 2018, 10:09:36 »
daar is lastig iets van te zeggen de onderdelen zullen de koste niet zijn te tijd die het kost is belangrijker zoek iemand die er niet van leven moet een hobby hersteller met verstand van zaken .
les is more

*

Heintje

  • ******
  • 1455
Re: Storend geluid na aansluiten Technics SL-1900
« Reactie #50 Gepost op: 30 april 2018, 16:32:14 »
Als er al een defect in zit: het kan gewoon een slecht uitpakkende combinatie van apparatuur zijn.

Toelichting:
- pak een normaal tulpsnoer en sluit dat op de Phono-ingang aan
- sluit beide pluggen kort aan de kant waar je de pluggen niet hebt aangesloten
- zet de Phono-ingang aan en draai (voorzichtig met het snoer!) het volume flink open. Als je nu niets hoort (en dus ook niet het rare geluid wat je eerder waarnam), is de versterker met vrij grote zekerheid niet kapot, maar ligt het aan het aansluitsnoer van de platenspeler, of iets in de platenspeler zelf.

Re: Storend geluid na aansluiten Technics SL-1900
« Reactie #51 Gepost op: 30 april 2018, 21:36:30 »
Als er al een defect in zit: het kan gewoon een slecht uitpakkende combinatie van apparatuur zijn.

Toelichting:
- pak een normaal tulpsnoer en sluit dat op de Phono-ingang aan
- sluit beide pluggen kort aan de kant waar je de pluggen niet hebt aangesloten
- zet de Phono-ingang aan en draai (voorzichtig met het snoer!) het volume flink open. Als je nu niets hoort (en dus ook niet het rare geluid wat je eerder waarnam), is de versterker met vrij grote zekerheid niet kapot, maar ligt het aan het aansluitsnoer van de platenspeler, of iets in de platenspeler zelf.

kun je een leek uitleggen wat je precies bedoelt met regel 2? dank je!
"Arcam A32, Arcam CD33, Thorens TD166 MKII met Nagaoka MP-200, Technics SL-1900, Lenco L-78, Monitor Audio RS6.
"The message is in the music"

*

Opa S.

  • ******
  • 7242
  • Grote audiokrijger
    • Second Life Audio
Re: Storend geluid na aansluiten Technics SL-1900
« Reactie #52 Gepost op: 30 april 2018, 22:18:49 »
Een kabeltje met aan beide kanten RCA/tulp pluggen aan één kant in de versterker doen en dan aan de andere kant de signaalpen kortsluiten met de ground mantel (dus binnenkant met buitenkant kortsluiten) en dat uiteraard bij beide pluggen.
With sufficient thrust ducks fly just fine.
            >(.)__ <(.)__ =(.)__
               (___/  (___/  (___/

*

Heintje

  • ******
  • 1455
Re: Storend geluid na aansluiten Technics SL-1900
« Reactie #53 Gepost op: 30 april 2018, 22:42:32 »
Klopt. Het netto effect van deze proef is dat je de Phono-ingang kortsluit met het tulpsnoer, waardoor je alléén het "eigen geluid" van de Phono-versterkertrap hoort: het gepruttel dus waar je last van hebt.
Als je dat niet hoort met kortgesloten Phono-ingang, is de kans dat de Phono-ingang defect is, nagenoeg nihil.

Re: Storend geluid na aansluiten Technics SL-1900
« Reactie #54 Gepost op: 1 mei 2018, 00:46:38 »
Een kabeltje met aan beide kanten RCA/tulp pluggen aan één kant in de versterker doen en dan aan de andere kant de signaalpen kortsluiten met de ground mantel (dus binnenkant met buitenkant kortsluiten) en dat uiteraard bij beide pluggen.
Gewoon tegen elkaar aanhouden dan bedoel je?
"Arcam A32, Arcam CD33, Thorens TD166 MKII met Nagaoka MP-200, Technics SL-1900, Lenco L-78, Monitor Audio RS6.
"The message is in the music"


*

Heintje

  • ******
  • 1455
Re: Storend geluid na aansluiten Technics SL-1900
« Reactie #55 Gepost op: 1 mei 2018, 22:26:17 »
= De pin middenin en de metalen buitenrand doorverbinden, bij de linkerplug en ook bij de rechterplug.