Re: onderhoud/reparatie
« Reactie #75 Gepost op: 5 april 2019, 19:17:36 »
Als je er geen verstand van hebt dan is tweedehands simpelweg een gok. Als je geen gokker bent koop je een nieuwe met garantie.
    ben ik niet helemaal mee eens . de tweedehands Yamaha A 700 was ok . daar waren we het toch over eens . wat is dan de gok ???

Re: onderhoud/reparatie
« Reactie #76 Gepost op: 5 april 2019, 19:23:37 »
Als ik me niet vergis staat er een yam a700 op catawiki. De hifi en radioveiling is net gestart.
Even gecheckt, yep, tot nu 160 geboden.
.................. is zwart en ik zoek een zilveren  en volgens mij ook al weer verkocht . als ik een zwarte wilde was ik waarschijnlijk al geslaagd . 70 % van het aanbod is zwart .

*

minplus

 • *****
 • 8718
 • relax, don't do it
Re: onderhoud/reparatie
« Reactie #77 Gepost op: 5 april 2019, 19:34:21 »
Als ik me niet vergis staat er een yam a700 op catawiki. De hifi en radioveiling is net gestart.
Even gecheckt, yep, tot nu 160 geboden.
.................. is zwart en ik zoek een zilveren  en volgens mij ook al weer verkocht . als ik een zwarte wilde was ik waarschijnlijk al geslaagd . 70 % van het aanbod is zwart .

Aha, een zilveren.
Hij is zeker verkocht. Bij Catawiki start een veiling van zeg maar 200 dingen om 20.00 uur met nr 1 en 1 a 2 uur later is nr 200 ook weg.
If nothing goes right, go left
If nothing's left, go right

Re: onderhoud/reparatie
« Reactie #78 Gepost op: 6 april 2019, 01:18:14 »
idd, het was ook alleen maar een "andere kant van het verhaal" reactie van mijn kant.

Ik vind jou geen soldeerboutridder en ik denk ook dat Tannoy met de uitdrukking een ander slag "figuren" voor ogen heeft. Ik weet hoe jouw revisies zijn, uitermate grondig en zeer doordacht, dat is toch heel wat anders dan wat ik hier regelmatig onder ogen krijg aan spul wat door de "specialist" is "behandeld".
ja, maar die dingen zet ik natuurlijk dan ook niet voor peanuts op MP....

al begint het wel een beetje te vol te worden maar qua aankopen ben ik ook klaar denk ik. Het enige dat ik eigenlijk nog wil is zo'n oude Sansui AU9500 versterker maar die zijn me inmiddels te duur voor "een dingetje alleen maar voor de heb". Concurrentie van de (alle?) andere techneuten denk ik, want er staat/stond er eentje op MP "ongetest" maar voor de biedprijzen er op maakt "dood"of "levend" kennelijk niet echt uit.
Mijn AU888 kon ik 2 jaar terug nog wel voor een "dood" prijs krijgen, al was die prijs dan nog evenveel als een nieuwe versterker van dat vermogen  ;)

*

Opa S.

 • ******
 • 8153
 • Scheef en toch geen schaats
  • E-mail
Re: onderhoud/reparatie
« Reactie #79 Gepost op: 6 april 2019, 09:29:31 »
Nagenoeg de enige manier om mooi spul nog te krijgen voor echt interessante prijzen is zelf een kringloop beginnen en als eerste de keus te hebben wat mensen komen brengen (of wat je komt halen), of een boedelopruim bedrijfje starten, of eventueel deals te maken met de hifi winkels in de buurt door ze aan te bieden inruilspul over te nemen.

Maar in alle gevallen zit je dan al in "businness" en gaat het over grotere aantallen, even iets leuks op marktplaats vinden is er niet echt meer bij. Heeft natuurlijk ook te maken met de "power" van internet. "Hé, er staat nog een oude versterker op zolder, laten we de boel eens opruimen. Mmmm…. wat is 't, ah, een Sansui AU-9500, laten we eens googelen wat we er voor moeten vragen. Wát??? Honderden Euro's? Ahhhh, snel op marktplaats". Ik kan me voorstellen dat 't zo best vaak gaat.

Wat de prijsstellingen betreft; soms is defect gewoon duurder dan werkend. Ik weet niet wat 't is, misschien dat er een meerprijs is, omdat er hobby-/gepensioeneerde techneuten zijn die er geld voor over hebben om een project om handen te hebben (en dan snap ik ze ook nog :)).
Proper stupidity is fascinating.

Ricky Gervais


Re: onderhoud/reparatie
« Reactie #80 Gepost op: 10 april 2019, 20:34:39 »
even een update . ben via mijn werk bij toeval een elektro techniek specialist tegengekomen . vlak bij mij in de buurt . die indien nodig apparatuur na wilt kijken en indien nodig repareren . heb nog nader contact gehad met de handelaar . van de Denon pma 770 (die  met onderhoud 175 euro ) heb er toch wel vertrouwen in . kan mogelijk ??? aan een Denon pma 757 komen ook onderhoud gehad kost 10 euro meer . maar er staat ook een   Denon pma 680R op Mp en een onkyo integra  A 8057 , beiden niets aan gedaan maar kosten ook aanzienlijk minder . wil komend weekeinde een keus maken en evt  gelijk ophalen , meningen suggesties of ander commentaar is welkom     

*

TANNOY

 • ******
 • 40775
  • E-mail
Re: onderhoud/reparatie
« Reactie #81 Gepost op: 10 april 2019, 20:52:57 »
welke vind je de mooiste?
people who claim that cables do not make a difference are plainly deluding themselves.
On the other hand, those that say that cables should not make a difference, are dead right.

ik denk altijd eerst goed na, voordat ik iets doms zeg!

Re: onderhoud/reparatie
« Reactie #82 Gepost op: 10 april 2019, 21:18:31 »
even een update . ben via mijn werk bij toeval een elektro techniek specialist tegengekomen . vlak bij mij in de buurt . die indien nodig apparatuur na wilt kijken en indien nodig repareren . heb nog nader contact gehad met de handelaar . van de Denon pma 770 (die  met onderhoud 175 euro ) heb er toch wel vertrouwen in .

Ik heb even teruggelezen, het verhaal van deze 770 komt op mij niet vreemd over. Mooi apparaat ook.
Lijkt me een prima koop, gezien het onderhoud. Van iets anders moet je dat nog maar afwachten, OF er zitten nog weer kosten verbonden aan onderhoud daarvan.

Re: onderhoud/reparatie
« Reactie #83 Gepost op: 11 april 2019, 00:26:23 »
de mooiste versterkers ( optisch ) zijn de Denons pma 770 en 757  denk ze wat techniek en geluid aangaat goed te vergelijken zijn maar ken beiden niet . 

Re: onderhoud/reparatie
« Reactie #84 Gepost op: 11 april 2019, 00:49:26 »
heb in de pma 770 van de handelaar wat meer vertrouwen gekregen mede door de antwoorden hier op dit forum mn de antwoorden van opa s. zoals dat de elcos van de eindtrappen ook na 25/30 jaar nog best goed zouden kunnen zijn wat de man ook beweerde. dacht eerst wat de man allemaal beweerde kan eigenlijk niet . maar kan dus wel . bovendien je moet er ook wel een beetje vertrouwen in hebben . mocht in de toekomst blijken dat er toch wat stuk gaat .dan heb ik pech en  moet het gemaakt worden. en daar heb ik nu gelukkig een adres voor , hier in Rotterdam . ben bij de man thuis geweest heeft een soort studio . met veel apparatuur meest oud/vintage .kwam er voor wat anders . maar we raakten aan de praat . en van het een kwam het ander . hij zit/doet niet aan forums . ook hij zij als het speelt je niet perse gelijk onderhoud/revesie zou moeten doen .gewoon gebruiken  maar zodra er wat mee is wel ermee langs komen en er dan niet mee wachten  . klonk plausibel. hij was niet gecharmeerd van het Denon geluid . dat kan/mag ik misschien ook niet heb nog nooit een Denon gehad maar smaken verschillen . bovendien zo veel eisend ben ik nou ook weer niet . .en natuurlijk zullen er in de toekomst ook wel hele mooie versterkers voorbij komen waarvan ik dan misschien zou denken ......had ik maar ......maar dat schiet niet op ...............zal best goed gaan komen . 

Re: onderhoud/reparatie
« Reactie #85 Gepost op: 11 april 2019, 21:24:51 »
Leo,

Ik heb zelf een onderhouden PMA730 van Denon te koop staan. Het is zeker aan te bevelen ze met onderhoud te kopen, want zoals door anderen al aangegeven de soldeerverbindingen van deze serie kunnen nogal slecht worden met de jaren.  Voor de rest vind ik ze mooi strak wat design betreft en zeker geen budget model. Heel veel fun ermee.

Groet,

André

*

groovy.

 • ******
 • 11881
 • Old school audio.
Re: onderhoud/reparatie
« Reactie #86 Gepost op: 11 april 2019, 23:03:18 »
Je moet gewoon geluk hebben als je een oude versterker koopt.
Onderhoud kan goed gedaan zijn,maar ook niet.
En onderhoud is geen revisie,er is altijd een risico dat er toch een mankement optreed.
Maar dat risico moet je incalculeren.


Lenco l78 widebody 12 inch DV.  Lenco 88 Ortofon rmg 212. Micro-Seiki cf1.  Lenco b51 Burn & Jones Super. Lenco l70v. Luxman l507s. Luxman t-550v. Yamaha M2. Yamaha c4. Elipson 1404.  Cabasse Prao. Harman Kardon 6550. Composed dv1 dt.

In to each life some rain must fall.

Re: onderhoud/reparatie
« Reactie #87 Gepost op: 14 april 2019, 17:04:08 »
heb de pma 730 even opgezocht . lijkt op de 770 . maar de 770 heeft meer vermogen . en schijnt wat beter te klinken . gaat hem waarschijnlijk komend weekeinde ophalen . heeft onderhoud gehad maar goed of slecht ???? dat kan ik niet beoordelen . blijft altijd een risicofactor . maar met helemaal geen onderhoud vindt ik het risico groter . Marktplaats staat vol met oude/vintage versterkers . de meesten zonder revisie/onderhoud . maar schijnen allemaal nog te spelen . een enkele wordt defect aangeboden het is jammer dat 90 % zwart zijn wat ik dus niet zoek . kom af en toe hele interessante tegen . maar zwart . 

*

groovy.

 • ******
 • 11881
 • Old school audio.
Re: onderhoud/reparatie
« Reactie #88 Gepost op: 22 april 2019, 11:18:51 »
En,is het allemaal naar verwachting?
Lenco l78 widebody 12 inch DV.  Lenco 88 Ortofon rmg 212. Micro-Seiki cf1.  Lenco b51 Burn & Jones Super. Lenco l70v. Luxman l507s. Luxman t-550v. Yamaha M2. Yamaha c4. Elipson 1404.  Cabasse Prao. Harman Kardon 6550. Composed dv1 dt.

In to each life some rain must fall.


Re: onderhoud/reparatie
« Reactie #89 Gepost op: 24 mei 2019, 19:30:22 »
excuses voor de late reactie . heb  de Denon pma 770 in huis . bleek geen handelaar maar een hobbyist te zijn. heb hem daar ook kunnen beluisteren en alles werkte . ben tevreden met mijn aankoop maar heb toch twijfels over de deskundigheid van de verkoper . heb de versterker open gemaakt om de binnenkant te bekijken . met name de solderingen . en moet zeggen vindt het er niet fris en fruitig uitzien heb wat foto's gemaakt  zal proberen ze te plaatsen . bovendien had hij lampjes vervangen . maar het input keuze lampje was al na enkele dagen stuk . misschien is het makkelijk zelf te vervangen anders breng ik hem weg . heb ooit eens een Yamaha versterker gehad daar ging ieder jaar het on/off lampje stuk die was makkelijk zelf te vervangen . naderhand een wat andere spanning lampje gemonteerd  en ging nooit meer stuk 12 jaar geleden voor 50 euro verkocht . kom ze af en toe op Marktplaats tegen voor 200 a 300 euro . maar ik denk dat het lampje vervangen bij de Denon toch lastiger is . zojuist op bijlagen en anderen opties geklikt maar kom niet bij mijn fotos dus daar mot ik nog even op puzzelen ........verzend hem dus even zonder fotos