*

Celica TA40

  • ******
  • 26589
  • Passione celeste
    • Mijn setbeschrijving (altijd achterhaald)
Luxman defect?
« Gepost op: 28 december 2004, 23:01:33 »
Vanmiddag hebben we in de studeerkamer zitten luisteren naar muziek.
Vanavond zet ik de installatie daar weer aan en hoor van het ene moment op het andere duidelijk verschil tussen het linker- en het rechterkanaal: minder laag links!
Speakers omgewisseld, het probleem blijft op het linkerkanaal; andere speakers, het probleem blijft. Andere bronnen geven geen ander resultaat  :(.
Afgezien van het feit dat gistermiddag opeens het indicatielampje (of LEDje?) voor de tuner niet meer brandde, is dit de eerste storing in mijn Luxman sinds 1985 (toen het rechterkanaal ermee ophield, nog net binnen de 5 jaar garantie).
Is het inderdaad een storing/defect in de Luxman  :'(? Of zie ik iets over het hoofd  :-\?
Akai: GX-635D, GX-620, GX-630DB, GX-265D, GX-230D, GX-210D, 1721W, 1710W, 1710L
Yamaha A-S301, CDX-993/Technics SL-P555, RS-T80R/Pioneer F-550RDS, PL-12D, PD-S06/Denon DA-500/Sony PS-X555ES, PS-434, HA-50/NAD PP-2/Sennheiser HD545 Reference/Impulse 34
Bekabeling: AudioBS en Ixos

*

Sander

  • *****
  • 553
Re: Luxman defect?
« Reactie #1 Gepost op: 28 december 2004, 23:10:01 »
Heb je een koptelefoon ? Misschien dat het daar mee kunt proberen ? Daarna van de bron de kabels links en rechts omdraaien, blijft het aan dezelfde kant, dan is het de versterker.
Kenwood HD600 midisetje, ELAC CL82 speakers, Technics SL-Q5 ( Ortofon X1-MCP ), Akai GX215D.

*

Celica TA40

  • ******
  • 26589
  • Passione celeste
    • Mijn setbeschrijving (altijd achterhaald)
Re: Luxman defect?
« Reactie #2 Gepost op: 28 december 2004, 23:17:52 »
Met koptelefoon geprobeerd; omwisselen van de kabels L/R van de bron (zowel tuner als CD als tape geprobeerd) levert geen verschil op. Het probleem blijft op het linkerkanaal; dus mijn ouwe trouwe Luxman schijnt nu ouderdomsverschijnselen te gaan vertonen  :'(.
Wat kan het probleem zijn?
Akai: GX-635D, GX-620, GX-630DB, GX-265D, GX-230D, GX-210D, 1721W, 1710W, 1710L
Yamaha A-S301, CDX-993/Technics SL-P555, RS-T80R/Pioneer F-550RDS, PL-12D, PD-S06/Denon DA-500/Sony PS-X555ES, PS-434, HA-50/NAD PP-2/Sennheiser HD545 Reference/Impulse 34
Bekabeling: AudioBS en Ixos

Re: Luxman defect?
« Reactie #3 Gepost op: 28 december 2004, 23:32:09 »
Als het geluid niet vervormd is, lijkt het mij een fout in de tone regeling.

Kijk de soldeer verbindingen eens na, zoals de soldeer verbindingen aan en nabij de potmeters vooral die van de bass 8) en ook die van de loudnes schakelaar als die erop zit ???
« Laatst bewerkt op: 28 december 2004, 23:34:54 door theo technics »
Alles is beter dan niks, het enige wat telt is muziek.

*

Celica TA40

  • ******
  • 26589
  • Passione celeste
    • Mijn setbeschrijving (altijd achterhaald)
Re: Luxman defect?
« Reactie #4 Gepost op: 28 december 2004, 23:47:34 »
De Luxman heeft voor links en rechts gescheiden toonregeling; "opendraaien" van de bassen voor links en het aanzetten van de loudness geven weliswaar meer laag in het linkerkanaal, maar het blijft gewoon duidelijk achter bij het rechterkanaal!
Toonregeling werkt dus, maar er is iets mis met het linkerkanaal...
Tjeempie, bijna 25 jaar oud en dan nu al een defect?! (Zei de Schot  :P.)
Akai: GX-635D, GX-620, GX-630DB, GX-265D, GX-230D, GX-210D, 1721W, 1710W, 1710L
Yamaha A-S301, CDX-993/Technics SL-P555, RS-T80R/Pioneer F-550RDS, PL-12D, PD-S06/Denon DA-500/Sony PS-X555ES, PS-434, HA-50/NAD PP-2/Sennheiser HD545 Reference/Impulse 34
Bekabeling: AudioBS en Ixos


Re: Luxman defect?
« Reactie #5 Gepost op: 29 december 2004, 00:01:58 »
Tjeempie, bijna 25 jaar oud en dan nu al een defect?! (Zei de Schot  :P.)

Valt me vies tegen pas 25 jaar en dan al stuk >:( ;D
Ik heb je een PM gestuurd sloper :D
Alles is beter dan niks, het enige wat telt is muziek.